Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeHeldagskryssning
Heldagskryssning

Turen börjar vid byn Fumba som ligger 20 minuter från Stenstaden. Här står en traditionell, handbyggd dhow redo att ta dig ut på en seglingstur på det kristallklara havet längs Menai-bukten, där det finns goda chanser att uppleva delfiner. Sedan 1998 är bukten ett skyddat område tack vare sin naturliga skönhet, sina orörda sandbanker och obebodda öar.

Första stoppet är vid en sandbank där du kan sola, bada och snorkla i det turkosa vattnet. Här serveras färsk frukt och kalla drycker.

Härifrån seglar du vidare till en annan strand, där du också får möjlighet att bada och uppleva undervattensvärlden med vackra korallrev och färggranna fiskar, innan lunchen serveras.

Lunchen består av en läcker grillbuffé med fisk och skaldjur samt tillbehör som pommes frites, ris och bröd. Till efterrätt serveras smakprover på olika tropiska frukter samt den afrikanska likören Amarula.

Efter lunch går du en kort vandringstur i öns tropiska skog, där du kan uppleva ett 500 år gammalt baobabträd som välte under en storm för över 70 år sedan. Det speciella med trädet är att grenarna fortsatte att växa och nu växer som självständiga träd ovanpå den välta stammen. Det finns möjlighet att klättra upp i trädet och njuta av utsikten.

Tillbaka på båten seglar du vidare till ön Kwale, som är känd för sin naturliga lagun omgiven av mangroveskog. Här finns det möjlighet att bada eller ta en kort tur i en ngalawa – en traditionell kanot byggd av en ihålig mangoträdstam.

När solen går ner över horisonten är det dags att segla tillbaka till Fumba. På väg in mot land kan du ta vackra bilder av den afrikanska solnedgången.

Längd: Heldagstur

Beställs och betalas på plats.

Pris:
Per person:  150 USD
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Topp Resor
Lyxsafari i Kenya & solsemester på Zanzibar
Lyxsafari i Kenya & solsemester på Zanzibar
Kenya-safari med en avkopplande semester på den exotiska ön Zanzibar.
 
Sydafrika & Kapstaden
Sydafrika & Kapstaden
Kom riktigt nära de vilda djuren & storstad.
 
Safariresa till Sydafrika
Safariresa till Sydafrika
Upplev det fantastiska djurlivet i Kruger National Park och få en safariupplevelse för livet.
 
Kilimanjaro & Safari
Kilimanjaro & Safari
Kilimanjaro - Whiskyturen och safari i 2 nationalparker
 
Tanzania & Zanzibar
Tanzania & Zanzibar
Safari i särklass & vita sandstränder.
 

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.