Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeHistoriska Stonetown
Historiska Stonetown

Stone Town är namnet på den gamla arabiska stadsdelen i Zanzibar, där människor från olika kulturer lever sida vid sida. Här slingrar sig smala små gator likt labyrinter mellan de vackra, historiska stenbyggnaderna. Något som är speciellt med de arabiskinspirerade husen är de vackra, snidade trädörrarna med mässingsbeslag. Överallt i stadsdelen kan man känna doften av kryddor och frukt från de livliga marknaderna och basarerna. Här kan du uppleva hur arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare och europeiska upptäcktsresanden alla har satt sin prägel på staden. Här står byggnader från öns dramatiska historia fortfarande sida vid sida.

På dagens sightseeingtur får du bland annat uppleva det eleganta House of Wonders (Beit al-Ajaib), det forna sultanpalatset från 1883 som nu är Zanzibars nationalmuseum med utställningar med historiska föremål från 1800-talet och Indiska oceanens dhow- och swahilikultur. Du får se slavhandlaren Tippu Tips herrgård i slutet av gränden Suicide Alley, David Livingstones hus där han bodde medan han förberedde sin sista expedition samt Det Gamla Fortet (Ngome Kongwe) från år 1700 och som är Stenstadens äldsta byggnadsverk. Fortet uppfördes av araberna som försvar mot portugiserna, men det har aldrig använts i krig. En del av fortet är byggt som en amfiteater, där det anordnas musik-, film-, och dansföreställningar.

Stone Town har en tragisk historia av slavhandel, här får du besöka den gamla slavmarknaden och den anglikanska kyrkan. Zanzibar var i många år Östafrikas största hamn för slavhandel. När den var som störst blev 50 000 afrikaner sålda på den stora slavmarknaden i Stenstaden varje år. Slavhandeln avskaffades 1873 när britterna kom till ön. Östafrikas första anglikanska kyrka uppfördes som en symbolisk handling på platsen där slavmarknaden låg. Bredvid kyrkan finns ett monument till minne av slavarna, samt ett museum om slaveriets historia.

Längd: Halvdagstur

Beställs och betalas på plats.

Pris:
Per person:  88 USD
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Topp Resor
Lyxsafari i Kenya & solsemester på Zanzibar
Lyxsafari i Kenya & solsemester på Zanzibar
Kenya-safari med en avkopplande semester på den exotiska ön Zanzibar.
 
Sydafrika & Kapstaden
Sydafrika & Kapstaden
Kom riktigt nära de vilda djuren & storstad.
 
Safariresa till Sydafrika
Safariresa till Sydafrika
Upplev det fantastiska djurlivet i Kruger National Park och få en safariupplevelse för livet.
 
Kilimanjaro & Safari
Kilimanjaro & Safari
Kilimanjaro - Whiskyturen och safari i 2 nationalparker
 
Tanzania & Zanzibar
Tanzania & Zanzibar
Safari i särklass & vita sandstränder.
 

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.