Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaKenya

Resor till Kenya

På våra resor till Kenya kommer du att uppleva ett imponerande rikt djurliv, världsberömda nationalparker och en vacker natur. Detta gör att landet passar för både safari och solsemester.

Kenya är ett av Afrikas mest populära safariresmål där, du kan uppleva the Big Five, snöklädda berg och tidlösa kulturer.

Vid frågor om resor till Kenya, ring våra resekonsulter på 021-372 07 99.

Populära resor: Kenya

Varför ska du resa till Kenya?

Kenya är ett spännande safariresmål i den östra delen av Afrika och ligger vid ekvatorn, längs Indiska oceanen.

Du kan besöka Kenya året runt och landet är ett självklart val om du vill uppleva en traditionell och äventyrlig safariresa. Här finns stor variation av natur och ett fantastiskt djurliv.

Vad kan du uppleva på safari i Kenya?

Kenya är ett av våra mest populära resmål där du kan uppleva djur och natur på nära håll.

Din safariresa kommer att utgå från en eller flera av Kenyas mest berömda nationalparker. Du kan exempelvis åka på safari i Masai Mara National Park, som är den kenyanska delen av den berömda Serengeti National Park.

Kenyas många nationalparker har en sak gemensamt: De har alla stora bestånd av vilda djur. Men det är också den enda likheten. Medan exempelvis Amboseli National Park är mest känt för sina elefanter, kommer du i Lake Naivasha att möta massor av flodhästar och ett rikt fågelliv.

Se vilka nationalparker du har möjlighet att besöka under respektive resa.

Kenyas höjdpunkter:

Våra gästers favoritplatser i Kenya varierar nästan lika mycket som landets natur. Dock uppskattar våra gäster följande särskilt mycket:

  • Karen Blixens Museum vid foten av Ngong Hills
  • Besök i en massajby där du möter den lokala krigsstammen, massajerna
  • Den stora migrationen av gnuer och zebror i Masai Mara National Park
  • Luftballongsafari över savannen i soluppgången
  • De stora elefantflockarna i Amboseli National Park

Kenya kommer utan tvekan att berika dig med många upplevelser och ge dig många minnen att bära med dig hem.

Kombinationsmöjligheter till safari

Det finns möjlighet att kombinera din resa till Kenya med solsemester på vackra stränder i Mombasa eller på Zanzibar.

Safari och solsemester i Mombasa

I Mombasa kan du slappna av i de vackraste av omgivningar med kilometerlånga sandstränder som sträcker sig längs Indiska Oceanen. Mombasa har allt man kan drömma om på en solsemester: kritvita sandstränder, azurblått hav och ett underbart korallrev som är perfekt för snorkling.

Från Mombasa är det möjligt att åka på flera olika halv- och heldagsutflykter. Åk till exempel på en tur till Wasini Island eller på rundtur i Mombasa. Du kan se alla valmöjligheter för de resor som inkluderar solsemester i Mombasa.

Safari och solsemester på Zanzibar

Avsluta din Kenyaresa med solsemester på Zanzibar, 50 km från Tanzanias kust. Zanzibar ligger vid Indiska oceanen och är den perfekta ön för en solsemester. Där finns sandstränder, kokospalmer och blått vatten så långt ögat kan nå.

På Zanzibar har du möjlighet att åka på en av våra tillvalsutflykter. Du kan till exempel uppleva Stone Town, Zanzibars gamla stadsdel. Du kan också besöka Prison Island. Se alla valmöjligheter för de resor som avslutas på Zanzibar.

Har du frågor angående Kenya-safari?

På sidan Praktisk information om Kenya har vi svarat på många av de frågor som kan uppstå när man ska på en safariresa till Kenya, bland annat frågor om visum, vaccinationer och klimat.

Våra resekonsulter har många års erfarenhet av Kenya och våra andra resmål i Afrika. Vi testar alla våra resor, bl.a. för att kunna bemöta de frågor som kan uppstå när man förbereder sig inför en resa till Afrika.

Har du bokningsfrågor gällande resor till Kenya eller våra andra populära resmål? Undrar du något annat? Då är du mer än välkommen att kontakta oss.

Afrikasafari.se – Kom riktigt nära

 

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.