Tel: 021-372 07 99 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanVåra resorKenya

Resor till Kenya

På våra resor till Kenya kommer du att uppleva ett imponerande rikt djurliv, världsberömda nationalparker och en vacker natur. Detta gör att landet passar för både safari och badsemester.

Kenya är ett av Afrikas mest populära safariresmål där, du kan uppleva the Big Five, snöklädda berg och tidlösa kulturer.

Vid frågor om resor till Kenya, ring våra resekonsulter på 021-372 07 99.

Populära resor: Kenya

Varför ska du resa till Kenya?

Kenya är ett spännande safariresmål i den östra delen av Afrika och ligger vid ekvatorn, längs Indiska oceanen.

Du kan besöka Kenya året runt och landet är ett självklart val om du vill uppleva en traditionell och äventyrlig safariresa. Här finns stor variation av natur och ett fantastiskt djurliv.

Vad kan du uppleva på safari i Kenya?

Kenya är ett av våra mest populära resmål där du kan uppleva djur och natur på nära håll.

Din safariresa kommer att utgå från en eller flera av Kenyas mest berömda nationalparker. Du kan exempelvis åka på safari i Masai Mara National Park, som är den kenyanska delen av den berömda Serengeti National Park.

Kenyas många nationalparker har en sak gemensamt: De har alla stora bestånd av vilda djur. Men det är också den enda likheten. Medan exempelvis Amboseli National Park är mest känt för sina elefanter, kommer du i Lake Naivasha att möta massor av flodhästar och ett rikt fågelliv.

Se vilka nationalparker du har möjlighet att besöka under respektive resa.

Kenyas höjdpunkter:

Våra gästers favoritplatser i Kenya varierar nästan lika mycket som landets natur. Dock uppskattar våra gäster följande särskilt mycket:

 • Karen Blixens Museum vid foten av Ngong Hills
 • Besök i en massajby där du möter den lokala krigsstammen, massajerna
 • Den stora migrationen av gnuer och zebror i Masai Mara National Park
 • Luftballongsafari över savannen i soluppgången
 • De stora elefantflockarna i Amboseli National Park

Kenya kommer utan tvekan att berika dig med många upplevelser och ge dig många minnen att bära med dig hem.

Kombinationsmöjligheter till safari

Du kan välja mellan tio olika resor till Kenya som varar från 8 till 16 dagar. Det finns dessutom möjlighet att kombinera din resa med badsemester på vackra stränder i Mombasa eller på Zanzibar, eller med storstadssemester i Dubai eller Doha. I städerna kan du både få storstad och badsemester i kombination.

Safari och badsemester i Mombasa

I Mombasa kan du slappna av i de vackraste av omgivningar med kilometerlånga sandstränder som sträcker sig längs Indiska Oceanen. Mombasa har allt man kan drömma om på en badsemester: kritvita sandstränder, azurblått hav och ett underbart korallrev som är perfekt för snorkling.

Två av våra resor startar och avslutas med badsemester i Mombasa. Därifrån har du möjlighet att åka på fly-in-safari till några av Kenyas populära nationalparker.

Från Mombasa är det möjligt att åka på flera olika halv- och heldagsutflykter. Åk till exempel på en tur till Wasini Island eller på rundtur i Mombasa. Du kan se alla valmöjligheter för de resor som inkluderar badsemester i Mombasa.

Safari och badsemester på Zanzibar

Avsluta din Kenyaresa med badsemester på Zanzibar, 50 km från Tanzanias kust. Zanzibar ligger vid Indiska oceanen och är den perfekta ön för en badsemester. Där finns sandstränder, kokospalmer och blått vatten så långt ögat kan nå.

På Zanzibar har du möjlighet att åka på en av våra tillvalsutflykter. Du kan till exempel uppleva Stone Town, Zanzibars gamla stadsdel. Du kan också besöka Prison Island. Se alla valmöjligheter för de resor som avslutas på Zanzibar.

Safari och storstadssemester i Dubai eller Doha

Tycker du om både storstadssemester och strand kan du avsluta din safariresa med en resa till Dubai eller Doha. Här tillbringar du dagarna som du vill och du kan ägna dem åt avslappning på stranden eller shopping i storstadens enorma köpcentrum.

Välj också en av våra halv- och heldagsutflykter, till exempel ökensafari. Där kommer du att uppleva en helt annan typ av safari än vad du gjort tidigare. Se alla valmöjligheter för de resor som avslutas på Dubai eller Doha.

Hämta information och boka enkelt din Kenya-resa

Alla våra resor till Kenya finns längre upp på sidan. Tryck på ”Läs mer” för att få detaljerad information om varje enskild resa. Den inkluderar:

 • Resans höjdpunkter
 • Aktuella priser, beroende på avresedatum (se rutan på höger sida)
 • Vad som ingår i priset
 • Detaljerat dagsprogram
 • Information om övernattning och tillvalsutflykt

Hämta ett icke-bindande reseerbjudande

Alla våra priser är inklusive flyg, hotell och upplevelser. Priset på varje resa beror på

 • Hur många som reser
 • När ni reser
 • Varifrån ni reser

Du kan, utan att binda dig, hämta ett reseerbjudande genom att fylla i information under ”HÄMTA ERBJUDANDE”, som du hittar i högra hörnet av varje resa eller här på sidan.

När du har skickat din förfrågan kommer våra resekonsulter så snabbt som möjligt att skicka ett erbjudande med ett pris baserat på den information vi fått av dig. Vi strävar efter att svara på alla förfrågningar så snabbt som möjligt. När du har mottagit ditt erbjudande kan du välja att acceptera erbjudandet och boka resan. Det gör du enkelt genom att följa instruktionerna i erbjudandet.

Om du har några frågor är du mer än välkommen att kontakta oss.

Har du frågor angående Kenya-safari?

På sidan Praktisk information om Kenya har vi svarat på många av de frågor som kan uppstå när man ska på en safariresa till Kenya, bland annat frågor om visum, vaccinationer och klimat.

Våra resekonsulter har många års erfarenhet av Kenya och våra andra resmål i Afrika. Vi testar alla våra resor, bl.a. för att kunna bemöta de frågor som kan uppstå när man förbereder sig inför en resa till Afrika.

Har du bokningsfrågor gällande resor till Kenya eller våra andra populära resmål? Undrar du något annat? Då är du mer än välkommen att kontakta oss.

Våra resekonsulter är på plats måndag- fredag mellan kl. 9.00-16.00. Kontakta oss via e-mail: info@afrikasafari.se eller på telefon: 021-372 07 99.

Kom riktigt nära med Afrikasafari.se

 

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!