• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanRundresor i AfrikaTanzaniaSafari i Tanzania & solsemester på Zanzibar
15 dagar

Safari i Tanzania & solsemester på Zanzibar

Kom nära inpå Tanzanias enastående natur och djurliv och se de stora djurflockarna när du besöker fyra av landets ikoniska nationalparker. Avsluta med en 4* solsemester på Zanzibars vita sandstränder.

Safari i Tanzania & solsemester på Zanzibar Safari i Tanzania & solsemester på Zanzibar
15 dagar

Safari i Tanzania & solsemester på Zanzibar

Kom nära inpå Tanzanias enastående natur och djurliv och se de stora djurflockarna när du besöker fyra av landets ikoniska nationalparker. Avsluta med en 4* solsemester på Zanzibars vita sandstränder.

Välj denna resa eftersom...

 • Du får den perfekta kombinationen av förstklassiga safariupplevelser och avkopplande solsemester
 • Njut av den vackra naturen och det rika djurlivet i Serengetis, Ngorongoros, Manyarasjöns och Tarangires nationalparker
 • Känn fjärilarna i magen när lejon, elefanter och giraffer går tätt förbi terrängbilen och se de stora gnuhordarna på savannen
 • Se fram emot att avsluta resan med en fyrstjärnig solsemester, inklusive halvpension, i exotiska Zanzibar

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar

Kortfattat om resan:

Tanzania är känt som ett av världens bästa safariländer med en spektakulär natur och ett fascinerande och mångfaldigt djurliv.

På denna resa får du på nära håll se fyra av Tanzanias mest legendariska nationalparker, som alla har sin egen prägel. Håll utkik efter ”The Big 5”, geparder, hyenor, flodhästar, giraffer, babianer, olika fågelarter och bytesdjur som zebror, impalor, antiloper och bufflar, samtidigt som du beundrar Tarangires majestätiska baobab- och akaciaträd, Ngorongoros inaktiva vulkankrater, Serengetis ändlösa slätter och Manyarasjöns frodiga natur.

Under din safari bor du på hotell och på en tältcamping med riktiga sängar samt eget badrum och toalett.

Efter oförglömliga safariupplevelser går turen vidare till det fantastiska Zanzibar. Här kan du koppla av på de kritvita sandstränderna, utforska den historiska Stenstaden, smaka på öns kryddor och exotiska frukter, ta en tur på havet i en traditionell dhow-båt, eller gå på upptäcktsfärd i Jozani Chwaka Bay nationalpark.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 6 övernattningar inkl. helpension
 • Tarangire Nationalpark – flockar med fler hundra elefanter
 • Serengeti Nationalpark – på utkik efter ”The Big Five”
 • Besök i Masai landsby
 • Ngorongorokratern – ett paradis för permanent 30.000 djur
 • Lake Manyara Nationalpark – träklättrande lejon och stora elefantflockar
 • Fönsterplats i fyrhjulsdriven bil och gratis flaska med vatten på safariturerna
 • Nationalparksavgift
 • Flyg från Tanzania till Zanzibar inkl. transfer
 • 6 nätter på Zanzibar på Sultan Sands**** / Bluebay Beach Resort***** inkl. halvpension
 • Möjlighet att förlänga solsemestern på Zanzibar
 • Flyg från Zanzibar till Sverige inkl. transfer
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresa till Tanzania

I dag är det avresa från din valda flygplats och flyget går till Tanzania med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Highview Hotel

Flyget landar i närheten av Afrikas högsta berg, Kilimanjaro, som reser sig majestätiskt hela 5 895 meter över savannen. Snön på toppen av berget står i skarp kontrast till det faktum att du nu befinner dig i Afrika.

På flygplatsen står chauffören/guiden redo. Innan du ankommer till Highview Hotel väntar en spännande sightseeingtur på 200 kilometer. Resan går bland annat förbi byarna Chini, Kisongo, Makuyuni, Mto Wa Mbu och Karatu.

Om det finns tid kan du tillbringa eftermiddagen med att koppla av på hotellet eller besöka staden Karatu och den lokala marknaden.

Observera: I dag kör du till Highview Hotel i Karatu för att övernatta. Detta innebär en kort körtid till Tarangire nationalpark dagen efter och därmed får du så mycket tid som möjligt i parken.

Dag 3: Tarangire nationalpark

I dag bär det iväg till Tarangire nationalpark, som är den sjätte största nationalparken i Tanzania.

Parkens namn härstammar från Tarangirefloden som går genom parken. Under torrperioderna är floden djurens enda källa till vatten.

Landskapet och vegetationen är otroligt varierande. Det kuperade landskapet omfattar nio olika växtzoner. Du får uppleva en savann fylld av majestätiska baobab- och akaciaträd, som nästan stjäl uppmärksamheten från djuren.

Med den mångfaldiga vegetationen följer ett stort antal vilda djur. Parken är särskilt berömd för det enorma antalet elefanter. Här finns den största koncentrationen av elefanter i världen, och det är inte ovanligt att se flockar på flera hundra. Det finns också mängder av gnuer och zebror, och kuduer, impalor och gaseller trivs också bra här. Bytesdjuren drar också till sig både lejon, leoparder och hyenor, och om du har riktig tur kanske en vildhund kommer förbi.

På eftermiddagen är det dags att återvänta till Highview Hotel och koppla av.

Dag 4: Via Ngorongoro naturskyddsområde till Serengeti nationalpark

Efter frukost och utcheckning från hotellet går turen genom Ngorongoros kuperade högslätter, där de rödklädda massajerna bor i runda hyddor och deras boskapsdjur betar på savannen bland zebrorna, gnuerna och girafferna. Under vägen finns det tid att avnjuta den medhavda lunchen.

Vid Nabi Hill Gate svänger rutten mot nordväst och in på Serengetis ändlösa slätter. Där väntar mängder av djur: flera miljoner gnuer och zebror, tusentals antiloper och bufflar, hundratals lejon, elefanter, leoparder, flodhästar och krokodiler samt tusentals fåglar. Serengeti bjuder på en av världens mest fantastiska och unika djur- och naturupplevelser.

Observera: Ikoma Wild Camp ligger lite utanför den nordvästra delen av Serengeti nationalpark. Här har man en fenomenal utsikt över Serengetislätten och möjlighet till några helt unika upplevelser som man inte kan få inne i nationalparken. Om du vill bo i själva nationalparken kan du (mot tillägg) välja att övernatta i Serengeti Wild Camp.

Dag 5: Safari i Serengeti nationalpark

Heldagssafari i Serengeti nationalpark på jakt efter ”The Big Five”: lejon, leoparder, elefanter, noshörningar och bufflar samt hyenor och krokodiler. Du har hela dagen på dig att njuta av djuren och naturen i fantastiska Serengeti.

Ekosystemet i parken räknas till de äldsta i världen, och det är svårt att inte känna sig både ödmjuk och djupt överväldigad när man sitter i sin landcruiser och tar in alla intryck. När det inte är torrperiod finns det, utöver redan nämnda djur, också ett stort antal Thomsongaseller, bufflar, topiantiloper, Grantgaseller, elandantiloper, vårtsvin, örnar, strutsar och andra djur. I dag kommer du säkert också att få se – och känna lukten av – flodhästar som badar i så kallade hippo-pools.

Lunchen är en så kallad ”hot lunch” som serveras i Serengeti Wild Camp eller Serengeti Wildebeest Camp.

En fantastisk dag, som du bara måste uppleva och njuta av!

Extra utflykter

Varför inte uppleva Serengeti i soluppgången – flygande i en luftballong?

För att kunna delta i en ballongsafari måste du bo på Serengeti Wild Camp i stället för Ikoma Wild Camp. Om du köper till en luftballongsafari kostar det självklart inget extra att bo på Serengeti Wild Camp.

Dag 6: Via Serengeti till massajby i Ngorongoro

Nya upplevelser väntar när safarituren i dag går mot sydöstra Serengeti. Den medhavda lunchen avnjuts i det fria vid lunchtid.

Därefter går turen genom Ngorongoro naturskyddsområde, där du besöker de rödklädda massajerna i en lokal by. Här kan du uppleva hur livet i en massajby ser ut, samt ta del av massajernas hantverk som huvudsakligen består av pärlarbete. De vill gärna sälja hantverk, men kom ihåg att ”pruta” på priset.

Observera: I dag kör du till Highview Hotel för att övernatta. På så sätt får du så mycket tid som möjligt i Ngorongorokratern i morgon.

Dag 7: Ngorongorokratern

Ngorongorokratern är världens största slocknade vulkankrater. Vulkanen hade ett utbrott för 2–3 miljoner år sedan, rasade in i sig själv och efterlämnade ett gigantiskt hål som i dag är hem till 30 000 djur och 350 olika fågelarter, som alla har tillgång till vatten året runt.

Efter ingången till Ngorongoro kör man först igenom ett frodigt regnskogsområde innan färden ner längs insidan av kratern börjar. Efter en spännande bilfärd kommer man till den 260 km2 stora kraterbotten. 600 meter ovanför dig tornar kraterkanten upp sig hela vägen runt. Även om du nu befinner dig på kraterbottnen är du egentligen högt upp, eftersom kraterkanten ligger 2 200 meter ovanför havsytan.

Dagen tillbringas i kratern – och här finns det mycket att se! Lejon, gaseller, elefanter, gnuer och zebror i mängder. Om du har riktigt mycket tur kan du se den utrotningshotade svarta noshörningen, som nästan har blivit utrotad i hela Afrika på grund av tjuvskytte. I Ngorongoro skyddas den av beväpnade rangers.

Lunchen avnjuts på kraterbottnen i de fantastiska omgivningarna, och slutligen kör du tillbaka till hotellet.

Dag 8: Lake Manyara nationalpark

Efter frukost och utcheckning från hotellet går turen till Lake Manyara. Detta är en av Tanzanias minsta nationalparker på 330 km2, varav 200 km2 utgörs av själva sjön.

I området mellan sjön och Gregory Rifts 600 meter höga sluttningar i väst finns öppna grässlätter, djungelliknande skog och sumpmark.

Manyarasjön är ett paradis för stora elefantflockar, bufflar och babianer, och här finns över 400 olika fågelarter. Det är också här du kan ha tur och se de berömda, trädklättrande lejonen.

Efter denna sista safariupplevelse blir du körd till flygplatsen. Här avrundas safarin på bästa sätt: i ett sofistikerat safaritält serveras en ”Hot Lunch” innan du flyger vidare till den exotiska ön Zanzibar.

Dag 9-13: Avkoppling och upplevelser på Zanzibar

Dagarna tillbringar du som du vill.

Zanzibar ligger i Indiska oceanen och består av huvudöarna Unguja (inofficiellt känd som Zanzibar) och Pemba, samt en myriad av småöar. Ön Zanzibar är rik på både natur och kultur. Här finns kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt lockar till avkoppling och solsemester.

Ön har en dramatisk historia full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare, slavhandel och europeiska upptäcktsresanden, som alla har satt sin prägel på ön. Det är också här man hittar en av Afrikas mest spännande städer, full av vacker arabisk arkitektur. Det läckra swahiliköket och den vänliga befolkningen är inte heller att förglömma.

Dag 14: Hemresan börjar

Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen där hemresan börjar.

Dag 15: Hemkomst

Du anländer till Sverige efter en fantastisk resa.

Dag Sträcka Ca. km
Dag 2 Kilimanjaro International Airport - Highview Hotel 200
Dag 3 Highview Hotel – Tarangire Nationalpark 80
Dag 4 Highview Hotel via Ngorongoro Conservation Area – Ikoma Wild Camp 250
Dag 5 Safari i Serengeti – gamedrive ---
Dag 6 Via Serengeti till Ngorongoro Conservation Area till Highview Hotel 250
Dag 7 Highview Hotel 130
Dag 8 Lake Manyara ca. 25 km till Kilimanjaro Airport ca. 170 km 195

I alt ca 1000 km utan gamedrive

Kom ihåg att alla avstånd är cirka och tiderna likaså – med förbehåll för väder och väglag.

Välj mellan möjligheterna härunder
Kombinera med

Upplev Stone Town, 2 nätter

Om du älskar Marrakech kommer du även att älska Stone Town. Smala, snirklande gator utan trottoarer där det konstant myllrar av barn och vuxna, cyklar, åsnor och försäljare som erbjuder allt möjligt i de små butikerna som ligger längs med vägen. På torgens ”barazaer” (inbyggda bänkar) mitt i labyrinten sitter männen och pratar över en kopp starkt kaffe medan barnen spelar boll och en katt som långsamt sträcker på sig i solen.

Staden ser vid ett första ögonkast tämligen fallfärdig ut, men ta en närmre titt på dörrarna! De stora, tunga och välutsmyckade trädörrarna är på många sätt det främsta kännetecknet för Zanzibars största stad.

Här finns marknader och museer, massor av utflyktsmöjligheter och en livlig hamnpromenad. På dagen är hamnen välbesökt av lokalbor som promenerar, unga pojkar som hoppar från kajen och fiske- och turistbåtar som ankommer och lägger ut här, och på kvällen är det en lokal marknad.

Stone Town är på många sätt en nästan sinnrik upplevelse. Här finns dofter och ljud, smakintryck, färger, historia och kultur – Stone Town har allt. Det är inte konstigt att staden finns med på Unescos världsarvslista.

Tillägg för enkelrum 7 258 kr
Unika fördelar för grupper från 4 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Lea Charlotte Alber

Skriv till:
info@afrikasafari.se

Ring till:
021-372 07 99

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Afrikasafari?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av afrikanska samarbetspartner

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.