Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaUganda

Resor till Uganda

På våra resor till Uganda kan du uppleva några av Afrikas vackraste landskap. Landet är rikt på regnskogar, floder, vulkaner, sjöar och idylliska savannlandskap.

I Uganda kan du också möta ett fantastiskt djurliv, till exempel bor cirka hälften av världens fritt levande bergsgorillor här.

Om du har några frågor om resor till Uganda kan du ringa till våra resekonsulter på 021-372 07 99.

Populära resor: Uganda

Varför ska du resa till Uganda?

Uganda ligger i östra Centralafrika och är känt som ”Afrikas pärla”. Även om landet ofta är ett förbisett resmål är Uganda ett av Afrikas vackraste länder.

Välj Uganda om du vill uppleva bergsgorillor, orörd och frodig natur och mindre välbesökt än de klassiska safaridestinationer som vi erbjuder på våra andra resmål, som Tanzania, Kenya och Sydafrika.

Vad kan du uppleva i Uganda?

Man kan besöka Uganda året om, trots dess läge vid ekvatorn och dess två regnperioder. Landet har kontinentens kanske mest omväxlande och frodiga natur med både regnskog, savanner, floder, vulkaner, berg och sjöar. Dessutom är Uganda en av de få platserna i världen där du kan uppleva de utrotningshotade bergsgorillorna i det fria.

Nedan kan du läsa mer om vad du kan uppleva på våra resor till Uganda.

Safari i Queen Elisabeth National Park

Vår resa till Uganda tar med dig på safari i Queen Elisabeth National Park.

Nationalparken är en av de Ugandas mest besökta parker. Här kan du uppleva en omväxlande natur med både öppen savann, tät bushskog, vulkaner och kraterlandskap. I parken bor fler än 95 olika däggdjur och 500 fågelarter. På safariresan, som börjar tidigt på morgonen, kan du bland annat möta leoparder, lejon, hyenor, elefanter och antiloper.

Gorillasafari i Bwindi Impenetrable National Park

När du är i Uganda får du inte missa chansen att åka på gorillasafari i Bwindi Impenetrable National Park. Nästan hälften av världens fritt levande bergsgorillor lever i parken, som också är med på UNESCOS lista över världsarv.

I Bwindi kommer du att gå på vandring med erfarna rangers som tar dig med ut för att leta efter bergsgorillorna. Dessa rangers, eller guider, är rutinerade och kompetenta och det finns riktigt goda chanser att uppleva detta fantastiska djur i deras naturliga miljö.

Andra höjdpunkter i Uganda

Förutom safari i Queen Elizabeth National Park och gorillasafari i Bwindi bjuder Uganda även på många andra upplevelser. Våra gäster framhäver också följande upplevelser som höjdpunkter:

  • Trädklättrande lejon i Ishasha National Park
  • Kvällssafari i Ugandas näst minsta nationalpark, Lake Mburo National Park
  • Övernattning vid Victoriasjön, världens näst största sötvattensjö
  • Chimpanssafari i Kyambura Gorge
  • Båttur på Kazina-kanalen där man håller utkik efter bland annat krokodiler och flodhästar

Har du frågor om våra resor till Uganda?

Du kan också få mer information om väder, vaccinationer och visum genom att besöka vår sida praktisk information om Uganda.

Våra resekonsulter har dessutom många års erfarenhet av våra destinationer. Vi testar alla resor för att kunna besvara frågorna som uppstår när man förbereder sig på att resa till ett av Afrikas mest spännande safariresmål.

Om du har frågor om att resa till Uganda, om att be om ett erbjudande eller om något helt annat, sitter våra resekonsulter redo att hjälpa dig måndag till fredag på telefonnummer 021-372 07 99 eller via e-post på: info@afrikasafari.se.

Kom riktigt nära med Afrikasafari.se

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.