Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaZambia
Victoria falls zambia

Resor till Zambia

På våra resor till Zambia kommer du att uppleva makalös natur vid de fantastiska Victoriafallen, som tar andan ur alla besökare.

Våra resor till Zambia och Victoriafallen bjuder dessutom på flera kombinationsmöjligheter, till exempel safari i Sydafrika eller Botswana, storstadssemester i Kapstaden eller solsemester på Mauritius.

Om du har några frågor om Zambia kan du kontakta våra resekonsulter på telefonnummer: 021-372 07 99.

Populära resor: Zambia

Därför ska du resa till Zambia

Zambia ligger i södra Afrika på gränsen till bland annat Zimbabwe och Tanzania.

Här hittar du några av Afrikas mest storslagna naturupplevelser.

Våra resor till Zambia tar med dig till området runt omkring vattenfallet Victoriafallen. Här får du uppleva vattenfallet, som är ett av Zambias absoluta måsten att besöka, men området bjuder också på många andra storslagna upplevelser. Du bestämmer själv vad du vill uppleva.

Victoriafallen

En av Zambias absoluta höjdpunkter är de imponerande Victoriafallen.

Victoriafallen är ett av världens största vattenfall och ligger på gränsen mellan Zambia och Zimbabwe.

Vattenfallet breder ut sig över 1,7 kilometer och varje sekund faller mer än 1 000 kubikmeter vatten ca 100 meter ner i ravinerna. Dessutom reser sig vattenstänken flera hundra meter upp i luften över vattenfallen. Det hela ser ut som rök, vilket har gett vattenfallet det lokala namnet ”Mosi-oa-Tunya”, som betyder ”den dundrande röken”.

Det är fantastiskt att uppleva detta majestätiska vattenfall på nära håll, till exempel på en promenad omkring vattenfallet. Du kan också köpa till en helikoptertur över vattenfallen, som enligt oss är ett av de bästa sätten att uppleva vattenfallet på. Här kan du uppleva vattenfallets storslagenhet när du ser dess fullständiga storlek uppifrån.

Zambezifloden

Zambezifloden, som är den fjärde längsta floden i Afrika, forsar 2 700 km genom landet – från norra Zambia till Indiska oceanen.

Floden bjuder på många intressanta upplevelser. Det är till exempel möjligt att åka på flodsafari på den delen av Zambezifloden som ligger närmast Victoriafallen, och här finns det möjlighet att komma nära öarna, som ligger ovanför vattenfallet. Härifrån får du en fantastisk utsikt över de regnbågar som vattendropparna från vattenfallet skapar på himlen. Om du har tur kan du få se krokodiler och flodhästar i vattnet, eller elefanter vid flodstranden.

Om du vill vara aktiv kan du också åka kanot på floden, vilket sägs vara ett av de bästa sätten att uppleva floden och dess djurliv på. Här får du verkligen uppleva naturen och du får en inblick i hur David Livingstone 1855 hittade det berömda vattenfallet från en kanot.

Elephant Café

Inte långt från Livingstone, vid Zambeziflodens bredd, hittar du Elephant Café.

Här lever 10 elefanter. Några av elefanterna har räddats från tjuvjägare medan andra är födda i fångenskap och kan inte överleva i det vilda. Elefanterna vandrar fritt omkring i området och går in och ut från bushen som de vill, men deras starka anknytning till djurskötarna gör att de alltid kommer tillbaka. Här kan du interagera med elefanterna, till exempel genom att mata dem. Det är en fantastisk upplevelse du aldrig kommer att glömma.

Här finns också ett café, där du kan avnjuta din lunch med utsikt över Zambezifloden.

Kombinationsmöjligheter

Våra resor till Zambia erbjuds i kombination med olika upplevelser. Läs om några av upplevelserna nedan:

Upplevelser i Sydafrika

Börja din resa med att uppleva fantastiska Sydafrika, där en stor variation av upplevelser väntar.

Kombinera till exempel din resa till Zambia med safari i Kruger Nationalpark, som är Sydafrikas största nationalpark, eller det privata och malariafria vildreservatet Kariega Game Reserve.
Om du vill uppleva Sydafrika på egen hand kan du börja med en kör själv-resa på Garden Route, som är en vacker natursträcka på Sydafrikas sydkust, som bjuder på både fantastisk natur och ett intressant djurliv.

Sist men inte minst bjuder Sydafrika på en av världens mest intressanta storstäder – Kapstaden. Här kan du tillbringa dina dagar med att strosa runt och uppleva marknader, museer och de många fantastiska restaurangerna, eller åka på en av de många utflykterna som utgår från Kapstaden, till exempel till Robben Island.

Safari i Chobe nationalpark, Botswana

Kombinera Zambia med en safari i Chobe Nationalpark i Botswana.

Botswana är känt för exklusiv safari i Afrikas mest orörda nationalparker. En safari i Chobe Nationalpark är därför en mycket autentisk upplevelse, som under högsäsongen bjuder på en förhållandevis privat safariupplevelse.

I Chobe lever den största koncentrationen av elefanter i Afrika, så du kan garanterat uppleva de mäktiga djuren på nära håll. Men generellt har Chobe ett rikt djurliv, och du kan också möta zebror, lejon, gnuer, giraffer, flodhästar, leoparder och många fler djur.

Solsemester på Mauritius

Du kan välja att avsluta din resa till Zambia med en solsemester på exklusiva Mauritius, som ligger i Indiska oceanen.

Öriket bjuder självklart på fantastiska möjligheter för avkoppling antingen på den härliga sandstranden, där du får en fantastisk utsikt över det kristallklara vattnet, eller vid hotellets pool. Du kan också utforska Mauritius fantastiska natur, som bjuder på både berg, frodiga skogar, vattenfall och små laguner.

Har du frågor om Zambia?

En resa till Zambia garanterar fantastiska naturupplevelser.

Om du har några frågor om Zambia, de många olika kombinationsmöjligheterna eller något annat är du varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter, som är redo att hjälpa dig att hitta den perfekta resan.

Afrikasafari.se – Kom riktigt nära

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.