Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaSydafrika

Resor till Sydafrika

Våra safariresor i Sydafrika bjuder på vilda djur i till exempel världsberömda Kruger National Park eller i malariafria Kariega Game Reserve.

Kombinera din safari med Kapstaden, safari i Botswana, Victoriafallen eller en solsemester på Mauritius. Sydafrika har något för alla.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 021-372 07 99.

Populära resor: Sydafrika

Varför ska du resa till Sydafrika?

Sydafrika är ett känt safariresmål, där du kan uppleva frodig natur, enastående kulturhistoria och mängder av vilda djur, bland annat The Big Five.

Sydafrika är ett bra val för dig som vill uppleva ett av Afrikas mest varierande djurliv i Kruger National Park. Sydafrika bjuder även på malariafri safari och familjesafari som är perfekt för dig som reser med barn.

Sydafrika är inte bara ett fantastiskt safariresmål, utan också ett perfekt land för kör själv-resor, där du kan uppleva den vackra och världskända Garden Route.

Vad kan du uppleva i Sydafrika?

Safari med utgångspunkt i Kruger National Park

I Kruger National Park kan du uppleva ett imponerande viltreservat där det finns mängder av olika djur. Det finns 147 olika däggdjur, 118 olika reptilarter och nästan 520 olika fågelarter.

Förutom traditionell safari i nationalparken kan du också gå på:

  • Bushpromenad, där du lär dig identifiera djur på de spår de lämnat efter sig
  • Sunset Game Drive – tre timmar lång safari från solnedgången
  • Tur till vackra Drakensberg

Kruger National Park är den rätta platsen för dem som gärna vill uppleva många olika djurarter i Sydafrikas största nationalpark.

Safari med utgångspunkt i Kariega Game Reserve

Kariega Game Reserve ligger i hjärtat av den frodiga dalen Kariega, som är ett känt malariafritt område och där du bland annat kan se The Big Five på safari i öppna jeepar.

Kariega Game Reserve är ett perfekt val om du reser med barn eller bara vill uppleva en vacker och varierande natur med floder, skogsklädda kullar, gräsmarker och självklart mängder av vilda djur i ett malariafritt område.

Kör själv-resa på Garden Route

I södra Sydafrika kan du åka på en kör själv-resa, där du kan uppleva fantastiska Garden Route.

Vår kör själv-resa börjar i Port Elisabeth i öst och fortsätter längs Garden Route till Kapstaden i väst.

Under din bilfärd mellan de två städerna kan du bland annat uppleva elefanter i Addo Elephant Nationalpark, den vackra lagunen i Knysna, världens strutshuvudstad i Oudtshoorn, valar i Hermanus och självklart den spännande storstaden Kapstaden.

Höjdpunkter i Sydafrika

Sydafrika bjuder på mängder av spännande upplevelser. Våra gäster framhäver särskilt följande upplevelser som höjdpunkter på sina resor:

  • Det fantastiska, rika djurlivet i Kruger National Park
  • Besök i Swaziland – ett litet afrikanskt kungadöme som ligger mellan Sydafrika och Mocambique
  • Table Mountain, även känt som Taffelberget, som är en av Kapstadens mest populära turistattraktioner
  • Öriket Mauritius fantastiska sandstränder
  • De storslagna Viktoriafallen tar andan ur alla besökare

Ta en titt på våra resebrev och läs våra gästers egna beskrivningar av sina höjdpunkter under resan.

Kombinationsmöjligheter för resor till Sydafrika

Om du vill uppleva mer av Afrika kan du kombinera din resa med en sväng till praktfulla Kapstaden, en safari i Botswana, en lyxig solsemester i det tropiska paradiset Mauritius eller med ett besök till Viktoriafallen i Zimbabwe.

Kombinera med Kapstaden

Kapstaden är Sydafrikas näst största stad. Här kan du uppleva en modern stad som står i kontrast till de gamla kvarteren med smala gator. Där finns det små butiker, museer, loppmarknader och härliga uteserveringar. Du kan utforska staden på egen hand eller välja en av de spännande utflykterna.

Besök till exempel Taffelberget som omger staden. Därifrån har du utsikt över den blå Atlanten. Du kan också besöka Robben Island, som finns på UNESCOs lista över världens natur- och kulturarv och som i dag är mest är känd för fängelset där Nelson Mandela satt i 18 år.

Välj kombinationen med Kapstaden om du vill gärna vill uppleva en sydafrikansk storstad som sjuder av stadsliv, vackra berg och mängder av historiska upplevelser.

Kombinera med Chobe nationalpark i Botswana

Avsluta ditt äventyr i Sydafrika med en resa till Botswana. Här åker du på safari i fantastiska Chobe nationalpark, som är en av Afrikas bästa nationalparker.

Den 10 000 km2 stora nationalparken rymmer fantastiskt vacker och orörd natur, samt ett spännande djurliv. Nationalparken är bland annat känd för sina många elefanter. Här finns den största koncentrationen av elefanter i Afrika. Vissa uppskattningar visar upp mot 120 000 elefanter. Dessutom kan du se apor, giraffer, flodhästar, många olika fågelarter, och om du har tur också alla fem djuren i Afrikas big five.

Kombinationen av ett vanligt game drive i en landcruiser och en tur på den breda Chobe-floden ger dig en mycket varierad safariupplevelse. En solnedgång blir nästan inte vackrare och mer afrikansk än från en flodbåt på Chobe-floden.

Kombinera med Viktoriafallen

Du kan också avsluta din resa med en tur till de spektakulära Viktoriafallen, som ligger vid gränsen mellan Zambia och Zimbabwe.

Turen ger många möjligheter att uppleva äventyr. Flyg helikopter över Victoriafallen, åk på flodsafari på Zambezi-floden eller kom nära inpå elefanterna i Elephant Café.

Välj kombinationen med Viktoriafallen om du gärna vill avsluta din safariresa med äventyrliga utflykter och storslagna naturupplevelser.

Kombinera med Mauritius

Sist men inte minst kan du avsluta din safari med en avkopplande solsemester på spännande Mauritius, ett örike mitt i Indiska oceanen. Här kan du ta del av olika vattensporter, dykning och snorkling. Du kan också shoppa i den lilla, härliga staden Grand Baie, där det finns caféer och restauranger med rimliga priser.

Välj kombinationen med Mauritius om du gärna vill använda den sista delen av din semester till att koppla av på stranden i lyx.

Har du frågor om Sydafrika?

På vår sida med praktisk information om Sydafrika har vi samlat mängder av bra information om Sydafrika, bland annat om visum, vaccinationer och klimatet.

Våra resekonsulter är även alltid redo att hjälpa dig. De har många års erfarenhet av Afrika och besöker ofta våra destinationer för att testa resorna. Om du har frågor om Sydafrika, om hur man hämtar ett reseerbjudande, om bokning av resan eller något annat – tveka inte att kontakta oss.

Vill du se fler resor? Här kan du se alla våra resmål.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på ditt livs resa. Kom riktigt nära med Afrikasafari.se

 

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.