Tel: 021-372 07 99 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanVåra resorSydafrika

Resor till Sydafrika

Våra safariresor i Sydafrika bjuder på vilda djur och fantastisk natur i världsberömda Kruger National Park, malariafria Kariega Game Reserve eller i privata naturreservat.

Kombinera din safari med Kapstaden, Victoriafallen eller en badsemester på Mauritius. Sydafrika har något för alla.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 021-372 07 99.

Populära resor: Sydafrika

Varför ska du resa till Sydafrika?

Sydafrika är ett känt safariresmål, där du kan uppleva frodig natur, enastående kulturhistoria och mängder av vilda djur, bland annat The Big Five.

Sydafrika är ett bra val för dig som vill uppleva ett av Afrikas mest varierande djurliv i Kruger National Park. Sydafrika bjuder även på malariafri safari och familjesafari som är perfekt för dig som reser med barn.

Vad kan du uppleva i Sydafrika?

Våra safari i Sydafrika har sin utgångspunkt i världsberömda Kruger National Park som även är Sydafrikas största nationalpark, i malariafria Kariega Game Reserve eller i två privata naturreservat: Nkomazi Game Reserve och Thanda Safari Private Game Reserve.

 

Safari med utgångspunkt i Kruger National Park

Sex av våra resor tar med dig på safari i Kruger National Park.

I Kruger National Park kan du uppleva ett imponerande viltreservat där det finns mängder av olika djur. Det finns 147 olika däggdjur, 118 olika reptilarter och nästan 520 olika fågelarter.

Förutom traditionell safari i nationalparken kan du också gå på:

 • Bushpromenad, där du lär dig identifiera djur på de spår de lämnat efter sig
 • Sunset Game Drive – tre timmar lång safari från solnedgången
 • Tur till vackra Drakensberg

Kruger National Park är den rätta platsen för dem som gärna vill uppleva många olika djurarter i Sydafrikas största nationalpark.

 

Safari med utgångspunkt i Kariega Game Reserve

Två av våra resor tar dig med på safari i Kariega Game Reserve. Den ena av de två resorna är vår familjesafari, som särskilt passar dig som reser med barn.

Viltreservatet ligger i hjärtat av den frodiga dalen Kariega, som är ett känt malariafritt område och där du bland annat kan se The Big Five på safari i öppna jeepar.

Kariega Game Reserve är ett perfekt val om du reser med barn eller bara vill uppleva en vacker och varierande natur med floder, skogsklädda kullar, gräsmarker och självklart mängder av vilda djur i ett malariafritt område.

 

Safari med utgångspunkt i två privata game reserves

På en av våra resor åker du med på gruppsafari genom två privata naturreservat: Nkomazi Game Reserve och Thanda Safari Private Game Reserve.

Nkomazi består av 15 000 hektar och har vacker natur och rikt djurliv med noshörningar, giraffer, elefanter, lejon och mycket mer.

14 000 hektar stora Thanda Safari Game Reserve är känt som hemvist åt The Big Five, samt geparder, hyenor och 90 olika fågelarter.

 

Höjdpunkter i Sydafrika

Sydafrika bjuder på mängder av spännande upplevelser. Våra gäster framhäver särskilt följande upplevelser som höjdpunkter på sina resor:

 • Det fantastiska, rika djurlivet i Kruger National Park
 • Besök i Swaziland – ett litet afrikanskt kungadöme som ligger mellan Sydafrika och Mocambique
 • Table Mountain, även känt som Taffelberget, som är en av Kapstadens mest populära turistattraktioner
 • Öriket Mauritius fantastiska sandstränder
 • De storslagna Viktoriafallen tar andan ur alla besökare

Ta en titt på våra resebrev och läs våra gästers egna beskrivningar av sina höjdpunkter under resan.

Kombinationsmöjligheter för resor till Sydafrika

Om du vill uppleva mer av Afrika kan du kombinera din resa med en sväng till praktfulla Kapstaden, en lyxig badsemester i det tropiska paradiset Mauritius eller med ett besök till Viktoriafallen i Zimbabwe.

 

Kombinera med Kapstaden

Kapstaden är Sydafrikas näst största stad. Här kan du uppleva en modern stad som står i kontrast till de gamla kvarteren med smala gator. Där finns det små butiker, museer, loppmarknader och härliga uteserveringar. Du kan utforska staden på egen hand eller välja en av de spännande utflykterna.

Besök till exempel Taffelberget som omger staden. Därifrån har du utsikt över den blå Atlanten. Du kan också besöka Robben Island, som finns på UNESCOs lista över världens natur- och kulturarv och som i dag är mest är känd för fängelset där Nelson Mandela satt i 18 år.

Välj kombinationen med Kapstaden om du vill gärna vill uppleva en sydafrikansk storstad som sjuder av stadsliv, vackra berg och mängder av historiska upplevelser.

 

Kombinera med Viktoriafallen

Du kan också avsluta din resa med en tur till de spektakulära Viktoriafallen, som ligger vid gränsen mellan Zambia och Zimbabwe.

Turen ger många möjligheter att uppleva äventyr. Flyg i helikopter över vattenfallet, åk på flodsafari på Zambezi-floden eller utforska det zambianska landskapet från hästryggen eller med en fyrhjuling.

Välj kombinationen med Viktoriafallen om du gärna vill avsluta din safariresa med äventyrliga utflykter och storslagna naturupplevelser.

 

Kombinera med Mauritius

Sist men inte minst kan du avsluta din safari med en avkopplande badsemester på spännande Mauritius, ett örike mitt i Indiska oceanen. Här kan du ta del av olika vattensporter, dykning och snorkling. Du kan också shoppa i den lilla, härliga staden Grand Baie, där det finns caféer och restauranger med rimliga priser.

Välj kombinationen med Mauritius om du gärna vill använda den sista delen av din semester till att koppla av på stranden i lyx.

Information och bokning av resor till Sydafrika

Om du vill läsa mer om någon resa kan du trycka på ”Läs mer” under resorna överst på sidan. Nedan får du information om resan i fråga:

 • Höjdpunkter
 • Vad som ingår i priset
 • Aktuella priser per person (rutan på höger sida)
 • ”Välj denna resa eftersom…”
 • Detaljerat dagsprogram
 • Möjlighet att få ett icke-bindande reseerbjudande

Så hämtar du ett reseerbjudande

Alla våra priser är inkl. flyg, hotell och upplevelser. Priset på varje resa beror på

 • Antal resenärer
 • Avresedatum
 • Flygplatsen för avresa

Du kan enkelt hämta ett gratis reseerbjudande som inte är bindande genom att fylla i uppgifterna under ”GRATIS FÖRFRÅGAN”. Vi skickar därefter ett erbjudande till dig med ett pris som är baserat på dina uppgifter.

Våra resekonsulter strävar efter att svara på alla förfrågningar så snabbt som möjligt. När du har tagit emot ett erbjudande på din valda resa kan du enkelt och säkert boka resan genom att följa instruktionerna som står i erbjudandet.

Du är mer än välkommen att ringa till oss om du har några frågor.

 

Har du frågor om Sydafrika?

På vår sida med praktisk information om Sydafrika har vi samlat mängder av bra information om Sydafrika, bland annat om visum, vaccinationer och klimatet.

Våra resekonsulter är även alltid redo att hjälpa dig. De har många års erfarenhet av Afrika och besöker ofta våra destinationer för att testa resorna. Om du har frågor om Sydafrika, om hur man hämtar ett reseerbjudande, om bokning av resan eller något annat – tveka inte att kontakta oss.

Våra resekonsulter har telefontid måndag – fredag mellan kl. 9.00 och 16.00, med undantag för helgdagar. De kan även kontaktas via e-post: info@afrikasafari.se eller på telefon 021-372 07 99.

Vill du se fler resor? Här kan du se alla våra resmål.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på ditt livs resa. Kom riktigt nära med Afrikasafari.se

 

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!