Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaBotswana
Botswana

Safari i Botswana

På våra resor till Botswana upplever du ett av Afrikas mest exklusiva safariresmål.

Botswana bjuder på orörd natur och ett imponerande rikt djurliv, till exempel på safari i Chobe Nationalpark. Dessutom kan du kombinera Botswana med flera av våra andra resmål, så att du kommer hem med ännu fler fantastiska upplevelser.

Om du har några frågor om Botswana får du gärna kontakta våra resekonsulter på telefonnummer: 021-372 07 99.

Populära resor: Botswana

Därför ska du resa till Botswana

Våra resor till Botswana bjuder på många autentiska upplevelser.

Du bör åka till Botswana, eftersom här finns några av Afrikas mest orörda och minst välbesökta nationalparker, och i stort sett alla Afrikas kända djurarter.

Botswana bjuder på oförstörd natur samt exceptionella safariområden. Nästan 20 % av landet är täckt av nationalparker och vildreservat, och det finns god möjlighet att uppleva det mycket varierande djurlivet.

Botswanas regering har lagt mycket energi på att bevara landets natur genom att begränsa antalet besökare i landet. Därför räknas Botswana också som ett av de mer exklusiva safariresmålen.

Safari i Chobe Nationalpark

Chobe Nationalpark ligger öster om det frodiga Okavango-deltat. Nationalparken är uppkallad efter den majestätiska Chobefloden, som ger liv åt den norra delen av Kalahariöknen, som utgör en stor del av Botswana.

Chobe Nationalpark är en av Botswanas bästa safariparker. Tack vare att regeringen har begränsat antalet besökare kan det kännas som att du får en privat safariupplevelse, även om du reser under högsäsongen.

I nationalparken lever den största andelen elefanter i Afrika, och vissa uppskattningar visar att det finns upp till 120 000 elefanter i parken. Förutom elefanter kan du möta stora flockar med bufflar, zebror, schakaler, hyenor, lejon, gnuer, giraffer, flodhästar och leoparder. Det finns också ett otroligt rikt fågelliv i Chobe. Här lever mer är 450 olika fågelarter, och du kan till exempel uppleva Botswanas vackra nationalfågel – blåkråkan.

Chobe bjuder både på traditionell safari på land och vattensafari på Chobefloden.

Kombinationsmöjligheter

Vi erbjuder flera kombinationsmöjligheter som gör det möjligt att få ännu fler upplevelser med dig hem från din resa i Botswana.

Victoriafallen i Zambia

Kombinera Botswana med en resa till Zambia, där du kan uppleva det fantastiska vattenfallet Victoriafallen.

Vattenfallet är ca 1,7 kilometer brett och består sammanlagt av sju vattenfall, där 500 miljoner liter vatten faller ner i den ca 100 meter djupa ravinen – varje minut. Det är en överväldigande upplevelse att komma riktigt nära inpå vattenfallet, till exempel under en promenad på Knife Edge Bridge.

Om du vill uppleva vattenfallet från en annorlunda vinkel kan du köpa till en helikoptertur, som ger dig ett unikt perspektiv på vattenfallets enorma storlek. Läs mer om dina tillvalsmöjligheter under resorna.

Sydafrika

Kombinera din resa till Botswana med Sydafrika, som bjuder på safari, kör själv-resa och storstadssemester.

I Kruger Nationalpark, Sydafrikas största nationalpark, kan du uppleva en stor koncentration av djur, till exempel big five-djuren, giraffer, zebror, gaseller och alla de andra fantastiska safaridjuren.

På Sydafrikas sydkust kan du uppleva lite av Sydafrika på egen hand på en kör själv-resa på Garden Route. Sträckan bjuder på varierande natur med stora kontraster mellan naturen vid kusten och inne i landet.

Upplev också Kapstaden – en av världens mest intressanta storstäder. Här får du en modern stad med spännande gator, där det finns små butiker, marknader, museer och mysiga caféer.

Namibia

Kombinera Botswana med en resa till Namibia.

Namibia står på många sätt i slående kontrast till Chobe Nationalpark. Här är landskapen och djuren har anpassat sig till de mer extrema förhållanden som råder här.

Du kan till exempel uppleva sandöknen Sossusvlei, som är särskilt vacker i soluppgången. Varför inte uppleva den på en ballonfärd? Du kan också uppleva Etosha Nationalpark som, trots de mer extrema förhållandena, bjuder på ett mycket varierat djurliv med giraffer, elefanter och lejon.

I Namibia kan du åka på en av våra klassiska rundresor eller kör själv-resor.

Mauritius

Avsluta din resa med en solsemester på Mauritius – det fantastiska öriket i Indiska oceanen.

Mauritius ligger i Indiska oceanen och bjuder på massor av avkoppling vid poolen eller på de vackra sandstränderna. Du kan också delta i olika typer av vattensporter eller åka på upptäcktsfärd runt omkring Mauritius, där du kan komma nära inpå Mauritius frodiga natur.

Har du frågor om Botswana?

Botswana är ett fantastiskt safariresmål, och du kommer utan tvekan hem med oförglömliga upplevelser i bagaget.

Om du har några frågor om Botswana, kombinationsmöjligheterna eller våra andra resor är du varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter, som är redo att hjälpa dig att hitta den perfekta resan.

Afrikasafari.se – Kom riktigt nära

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.