• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanNyheter och researtiklarNationalparker i Tanzania

Nationalparker i Tanzania

05 February, 2019
Visa alla inlägg

sol i Serengeti

Några av Afrikas bästa nationalparker ligger i Tanzania och landet är en av Afrikas bästa safaridestinationer. I det östafrikanska landet finns nationalparker som var och en bjuder på helt unika upplevelser.

Parkernas gemensamma nämnare är det fantastiska djurlivet, som ger safariupplevelser för livet.

Nedan kan du läsa mer om några av de bästa nationalparkerna i Tanzania.

Serengeti nationalpark

The Great Migration

Serengeti nationalpark är den mest kända nationalparken i Tanzania och är ett absolut måste på en resa till landet.

Nationalparken har ett av de äldsta och mest komplexa ekosystemen i världen. Det unika med parken är att naturen nästan inte har förändrats alls på en miljon år.

Serengeti är hem åt otroligt många olika safaridjur, och det finns stora möjligheter att uppleva the big 5, giraffer, gaseller och många andra spännande djur.

Om du besöker nationalparken vid rätt tidpunkt kan du också uppleva den stora gnumigrationen. Under vandringen dånar ljudet av miljoner hovar över Serengetis savanner när gaseller, gnuer och zebror tillryggalägger 3 000 kilometer från Serengeti nationalpark i Tanzania till slätterna i Masai Mara i Kenya för att finna gräs. Du kan komma nära inpå de enorma djurflockarna mellan februari och juli.

Om du vill uppleva savannen från ovan kan du åka på ballongsafari. Då får du möjlighet att se savannens djur från ovan samtidigt som solen går upp över Serengetis slätter. Det är ett annorlunda och unikt sätt att uppleva nationalparken på.

Tarangire nationalpark

Tarangire elefanter

Genom Tarangire nationalpark strömmar Tarangirefloden. Under torrperioden mellan juni och oktober håller stora flockar av djur till vid floden för att dricka vatten. Under dessa månader kan du uppleva stora elefantflockar vid floden – vissa med upp till 300 elefanter. I den här nationalparken kan du få fantastiska safariupplevelser året runt.

Tarangire nationalpark är också en bra plats för fågelälskare. I parken lever nämligen mer än 550 olika fågelarter. Du kan bland annat uppleva strutsar som spatserar runt på savannen eller gamar som svävar högt uppe i luften och letar efter föda.

När du åker genom nationalparken får du se hur otroligt vackert och varierande landskapet är. I parken finns områden med baobabträd, busksavann och träskmarker där fåglar håller till för att föröka sig.

Ngorongorokratern

ngorongoro

Ngorongorokratern ligger i Ngorongoro Conservation Area i Tanzania.

Kratern är en slocknad vulkan, som hade utbrott för 2,5 miljoner år sedan. Ngorongorokratern är den största intakta kratern i världen.  Kratern – kalderan – har ett fantastiskt ekosystem och ett rikt djurliv. Förutsättningarna här är goda för rovdjur, och därför är kratern den plats i världen som har högst koncentration av lejon.

Kratern finns med på UNESCOs världsarvslista, bland annat för att den utgör hem åt flera utrotningshotade djurarter såsom den afrikanska vildhunden och den svarta noshörningen, vilka du kan ha tur att uppleva på en safari på kraterbottnen.

Det enda klassiska safaridjuret man inte kan hitta i kratern är giraffen. Giraffer kan inte vandra ner till kraterbottnen då kraterväggarna är för branta för deras ben.

Lake Manyara nationalpark

lake manyara

Lake Manyara nationalpark är med sina 330 km2 en av de minsta nationalparkerna i Tanzania. Men det parken saknar i storlek kompenserar den för med vackra landskap.

Nationalparken ligger i västra kanten av Great Rift Valley. En stor del av parken utgörs av Manyarasjön, som upptar hela 230 km2 av parkområdet. Naturen här skiljer sig en del från den i exempelvis Serengeti, och förutom sjön kan du vänta dig både öppna grässlätter och djungelliknande skog och sumpmark.

Nationalparken är hem åt många olika djurarter, och fågellivet här är fantastiskt med över 400 olika fågelarter. Parken är dock särskilt känd för de trädklättrande lejonen, vilka du kan ta tur att se i trädtopparna, samt de rosa flamingorna som letar efter föda längs sjön.

När du besöker parken kan du dessutom vara stensäker på att få träffa på massor av nyfikna babianer. Nationalparken har nämligen världens högsta koncentration av babianer.

Vill du besöka vackra nationalparker i Tanzania?

Vill du uppleva djurlivet i Ngorongorokratern, rosa flamingor i Manyara eller uppleva hur tusentals gnuer, gaseller och antiloper korsar Tanzania under den stora migrationen?

Följ med på en av våra spännande resor till Tanzania, där fantastiska upplevelser i vackra nationalparker garanterat väntar dig.

Upplev Tanzanias nationalparker på:

Afrikasafari.se – Kom riktigt nära!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.