TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Bröllopsresa i Afrika

2019-04-02
Visa alla inlägg

giraffer vid solnedgången

Den afrikanska kontinenten bjuder på många spännande smekmånadsresmål som ger stora upplevelser men även avkoppling i tvåsamhetens tecken.

Har ni svårt att hitta den perfekta bröllopsresan?

Här får ni 5 tips till unika smekmånadsresmål i Afrika!

Tanzania – För nygifta som vill uppleva safari och paradisöar

Par på Zanzibar

Har ni alltid drömt om häftiga safariupplevelser kombinerat med ett äkta, exotiskt strandparadis? Då är en safari i Tanzania med avslutande solsemester på Zanzibar kanske det perfekta valet för er!

Tanzania är ett av världens bästa safariländer och det urgamla ekosystemet i Serengeti nationalpark är en sagolik plats för fantastiska safariupplevelser.

I Serengeti kan ni uppleva massor av djur på dagliga game drives, till exempel bufflar, gnuer, elefanter, flodhästar, leoparder och en mängd andra vilda safaridjur och fåglar. Som en extra krydda kan man – om man vill komma ännu närmre naturen – bo i wild camps där ni direkt när ni öppnar ögonen kan gå ut och titta efter djur på savannen som bara fortsätter ut i horisonten.

Om ni vill ta safariupplevelsen till nya höjder kan ni också uppleva de vackra djuren från korgen på en luftballong. Se varandra i ögonen, nyp er själva i armen och njut av ögonblicken tillsammans.

Efter några äventyrliga dagar på safari är det dags att flyga vidare till palmstränder, vågskvalp och avkoppling. Zanzibar bjuder från första stund på vackra, vita sandstränder, vajande palmer, azurblått hav och ett färggrant korallrev. Koppla av, njut av varandras sällskap, läs en bok eller släck törsten med en god, exotisk drink.

Det finns också möjlighet att utforska Zanzibars andra upplevelser. Gå på upptäcktsfärd på Stone Towns slingriga gator, upplev den vackra arabiska arkitekturen eller se röda apor i Jozani Chwaka Bay nationalpark, som är hem åt delar av Zanzibars vackra flora och fauna.

Uganda – För nygifta som vill ha unika djurupplevelser

berg gorilla i Bwindi Impenetrable Forest

Om ni alltid har drömt om att möta de unika gorillorna är Uganda det perfekta resmålet för er bröllopsresa.

Uganda är en av världens bästa platser att uppleva de fantastiska bergsgorillorna eftersom runt hälften av världens gorillor lever här, bland annat i Bwindi Impenetrable Forest nationalpark, som ni ska besöka.

Kom nära inpå naturen när ni letar efter de unika människoaporna i områden med klätterväxter och undervegetation. Det händer att gorillorna är nyfikna och ni kan därför få ett nära möte med de stora, lugna och starka djuren. Att sitta och studera de fantastiska varelserna är en otrolig upplevelse ni aldrig kommer att glömma.

Utöver de unika gorillorna kan ni även få uppleva människan närmaste nu levande släkting i djurvärlden, nämligen schimpansen. Det är fascinerande att bevittna de mänskliga varelsernas ”vardag” och se hur de lever i Kyambura Gorge-området. De kloka aporna är skygga men din guide känner till området och har stor erfarenhet av att spåra schimpanserna.

Uganda har även äventyrliga upplevelser att bjuda på när det kommer till safari. Ni kan till exempel uppleva ett mångfaldigt djurliv i Queen Elizabeth nationalpark där det lever fler än 650 fågelarter och 95 däggdjursarter, bland annat lejon, leoparder, antiloper, elefanter och bufflar.

Nationalparken har också en väldigt varierande natur med savanner, sumpområden och skog. Stanna till vid ekvatorn och föreviga upplevelsen med en kärleksbild när ni står på varsin sida av jordklotet.

Kenya – För nygifta som vill uppleva klassisk safari

Løvepar

Kenya är ett av de klassiska safariländerna med en mängd förträffliga nationalparker, reservat och naturområden där ni kan få en oförglömlig bröllopsresa.

I Amboseli nationalpark kan ni uppleva många fascinerande safaridjur, men det som utmärker nationalparken är de stora elefantflockarna.  Dessutom är det sparsam växtlighet i parken, vilket gör det enklare att hitta djuren. När ni vaknar upp i er lodge i Amboseli har ni en sagolik panoramautsikt över majestätiska Kilimanjaro och den vackra savannen.

Besök också fantastiska Great Rift Valley som sträcker sig 5 000 km genom östra Afrika. Lake Naivasha nationalpark ligger vid klyftans högsta punkt och är bland annat känd för gröna markattor, ett rikt fågelliv, flodhästar och giraffer.

För många människor är Kenyas höjdpunkt Masai Mara. Viltreservatet har en enorm koncentration av vilda djur som leoparder, elefanter, gaseller, lejon och geparder. Den vackra slätten med de karakteristiska akaciaträden utgör ett fantastiskt landskap för safariupplevelser.

Och även om djurupplevelserna är höjdpunkten är det väl inte helt fel med en tur förbi Karen Blixen-muséet och ett par avkopplande dagar?

I Nairobi kan ni gå på upptäcktsfärd i den världskända författaren Karen Blixens tidigare administrationsbyggnad som i dag huserar Karen Coffee Garden. Runt kaféet ligger en trevlig romantisk trädgård där ni kan gå hand i hand och känna av historiens vingslag.

Tillbringa ett par avkopplande dagar i t.ex. Mombasa där ni kan njuta av det nygifta livet vid poolkanten eller i skuggan av palmerna vid vattenbrynet. Behöver ni mer äventyr finns det till exempel möjlighet för en stadsrundtur i Mombasas färgstrålande centrum eller en romantisk kvällsbåttur i en dhow.

3-i-1-resa – För nygifta som vill ha allt!

Elefant kärlek Botswana

Unik natur, fantastisk safari, storstadspuls och kanske även solsemester. Allt det kan ni få på er bröllopsresa om ni väljer vår 3-i-1-resa: Victoriafallen, Botswana och Kapstaden

Bröllopsresan kommer att ta andan ur er redan från början. Det första mötet med den stora kontinenten är Victoria-fallen, som är en fantastisk upplevelse för alla. Vattenfallets enorma storlek är unik och ger en inblick i naturens mäktiga krafter. Gå er första promenad som ett gift par längs det vackra vattenfallet – ett minne ni alltid kommer att bära med er. Ni har dessutom chansen att uppleva vattenfallet från ovan i en helikopter.

Efter detta första möte med naturen är det dags för safari. Chobe nationalpark i Botswana bjuder på orörd natur och djur som elefanter, bufflar, geparder, lejon, leoparder samt massor av fåglar.

Efter storslagna natur- och djurupplevelser är det dags för Kapstaden. Och storstaden i Sydafrika har allt du kan önska dig. Ta en shoppingtur i det vackra hamnområdet, besök romantiska vingårdar i det omkringliggande vinlandet eller få en inblick i historien med ett besök på Robben Island där Mandela satt fängslad. Om ni är mer intresserade av naturupplevelser kan ni vandra till Taffelbergets topp. Kort sagt. Kapstaden har allt.

Om ni behöver koppla av några dagar efter de fantastiska upplevelserna kan ni välja att avsluta er resa på paradisön Mauritius där det finns vajande palmer, kritvit sand, kristallklart vatten och vackra, färgglada korallrev.

Njut av tvåsamheten i avkopplingens tecken innan vardagen som gifta börjar. Mauritius är en romantisk ö och erbjuder fantastisk mat, vacker natur och är en perfekt avslutning på en oförglömlig bröllopsresa.

Den afrikanska kontinenten bjuder på fantastiska upplevelser när det gäller en av livets viktigaste resor.

Om ni har frågor om våra resor är ni välkomna att kontakta våra resekonsulter, som gärna hjälper er med ert livs bröllopsresa.

Packa väskan och de stora förväntningarna och ta med ditt livs stora kärlek till en upplevelserik kontinent.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär